Druga strana Breda Pita, glumac otvorio svoju prvu izložbu skulptura

GS
Foto: Tviter

Bez mnogo medijske pompe i na iznenađenje stanovnika trećeg najvećeg grada u Finskoj, američki glumac Bred Pit prvi put je javnosti predstavio svoje umjetničke radove.

Filmska zvezda i samouki vajar izložio je svoje radove u okviru veće izložbe britanskog umjetnika Tomasa Hausagoa, a zajedno sa njima svoje keramičke radove predstavio je i australijski pjevač Nik Kejv.

„Za Nika i mene ovo je čitav novi svijet i naše prve izložbe. Za mene je ovo način da pogledam duboko u sebe, da vidim gdje sam pogriješio u odnosima sa ljudima, da budem brutalno iskren prema sebi, da razumijem one ljude koje sam možda povrijedio“, rekao je Pit tokom otvaranja izložbe.

Glumac je navodno počeo da se bavi vajanjem nakon razvoda od Anđeline Džoli, provodeći i 15 sati dnevno u studiju britanskog umjetnika u Los Anđelesu 2017. godine. Časopisu Dži-Kju rekao je da na svoje bavljenje vajanjem ne gleda kao na umjetnost, već na tihi, samački sport.

Pitova neočekivana posjeta Finskoj iznenadila je građane baltičke zemlje, pošto njegovo učešće u izložbi nije bilo najavljeno, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana