Da nema nasljedstva Tramp bi prodavao satove

Agencije
Da nema nasljedstva Tramp bi prodavao satove

Vašington - Kandidati za nominaciju republikanaca Ted Kruz i Marko Rubio žestoko su napali favorita Donalda Trampa tokom posljednje debate pred ključne "prajmaris".

Imigracija, zdravstveno osiguranje i odnos prema latino zajednici bile su teme o kojima se najviše diskutovalo. Međutim, kao i tokom prošlih susreta, debata je brzo otišla u pravcu dugih perioda vikanja i ličnih uvreda.

Rubio, koji je do sada više puta bio drugi na "prajmarisu", više puta je žestoko napao Trampa.

- Da nije naslijedio 200 miliona dolara, znate gdje bi Tramp sada bio? Prodavao bi satove na Menhetnu - rekao je Rubio.

Kako navodi Bi-Bi-Si, to barem znači da su republikanski kandidati shvatili da bi Tramp zaista mogao da pobijedi, ali pitanje je da li su shvatili prekasno.

Više od dva sata Rubio i Kruz su se mijenjali u žestokim napadima na milijardera.

Napadali su ga zbog posla, licemjerstva, ispitivali su njegove konzervativne akreditive, kritikovali nedostatak detalja u vođenju njegove politike i preveliko hvalisanje.

- Veoma se zabavljate, zar ne? - pitao ih je Tramp u jednom trenutku.

Rubio ga je takođe kritikovao zbog neuspjelog projekta onlajn edukacije - Tramp univerziteta, kao i zbog zapošljavanja stranaca prije nego Amerikanaca.

- Ja zapošljavam na desetine hiljada ljudi. Vi niste zaposlili nikog - odgovorio je Tramp.

Iako je uvijek imao nečim da uzvrati, Tramp je bio neobično defanzivan tokom debate kada je riječ o njegovim poslovima, konzervativnoj partiji i podršci Izraelu.

Sljedećeg utorka, poznatog kao "superutorak", milioni glasača u 11 država glasaće za svog republikanskog kandidata. Nakon četiri glasanja Tramp ima 82 delegata, Kruz 17, a Rubio 16. Da bi neko postao kandidat stranke, mora da ima 1.237 delegata.

Kruz je slavio u Ajovi, a Tramp u Nju Hempširu, Južnoj Karolini i Nevadi. Krajem jula i republikanci i demokrate izabraće svog kandidata za izbore koji će biti održani 8. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana