Da li biste pustili svoju ćerku na ovo?

Daily Mail
Da li biste pustili svoju ćerku na ovo?

Devojčice širom Velike Britanije, zahvaljujući svojim majkama, zamjenile su balet za ples na šipci.

Ples na šipci za sedmogodišnjakinje je sasvim novi trend. Istraživači kažu da ne postoji grad u Britaniji u kome nema časova za ples na šipci.

Nekoliko stotina djece pohađa časove plesa na šipci i broj vrtoglavo raste. Majke koje vode svoje djevojčice su iz respektabilnih porodica i sebe karakterišu kao oprezne i sjajne roditelje koji na ove časove gledaju kao na sjajan vid rekreacije.

"Kada čujem da majke vode svoje ćerke na ovakve časove, zapanjim se i razljutim" kaže dječji psiholog Ema Keni.

"Ohrabrivati djevojčice da koriste svoja tijela u seksualnom maniru, po mom mišljenju nije moralno. Djecu guramo kao da su odrasla mnogo prije vremena i ovo je jedan od najekstremnijih primjera do sada", dodaje ona.

Od osamesetih, ples na šipci je bio sinonim za striptiz i ples u krilu. Međutim prije desetak godina, prestao je da bude strogo vezan za zonu javnih kuća i polako je ušao u svakodnevni život.

Čak se raspravljalo o tome da postane olimpijska disciplina, naravno i da nema nikakve erotske elemente. Bez obzira na sav trud, kada se pomene ples oko šipke, priča dobije seksualnu konotaciju.

"U pitanju je percepcija drugih ljudi, ali mene ne zanima kako to drugi vide" kaže Džin, majka Aleksis Hiton. Na časove dolaze djeca stara tek četiri godine.

Džin, majka sedmogodišnje Aleksis, kaže da je njen osnovni motiv da skloni svoju ćerku sa ulice. Ona ne misli da je Rijana dobar uzor.

"Ne učimo djevojčice da se skidaju. Ne možete porediti strip klub sa časom fitnesa na šipci" kaže vlasnica studija za vježbanje Remi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana