Čelnik najveće američke banke otkrio šta je presudno da budete uspješan bankar

Tanjug
Foto: X.com

VAŠINGTON - Vještine su prilikom zapošljavanja mnogo važnije od fakultetske diplome, izjavio je šef najveće američke banke Džej-Pi Mogan Čejs Džejmi Dajmon.

Prema njegovim riječima, kandidatima nije neophodna diploma fakulteta iz oblasti finansija ili računovodstva da bi imali unosnu karijeru u bankarstvu, prenosi Si-En-Bi-Si.    

"Ako idete na prestižni univerztet i imate odlične ocene, to ne znači nužno da ćete biti dobar radnik ili da ste dobra osoba", naveo je Dajmon.
    
On je dodao da je Džej-Pi Morgan Čejs ukinuo uslov posjedovanja diplome za većinu poslova u banci i okrenuo se zapošljavanju koje je zasnovano na vještinama kandidata. 
    
Portparol Džej-Pi Mogan Čejs je u izjavi za Forčun potvrdio ove riječi i naveo da za oko 80 odsto trenutnih poslovnih pozicija u banci za "iskusne zaposlene" ili kandidate koji imaju iskustvo sa poslom na puno radno vrijeme nije potrebna fakultetska diploma.
    
Nedavno istraživanje agencije Zip regruter koje je anketiralo preko 2.000 američkih kompanija pokazalo je da skoro tri četvrtine poslodavaca više obraća pažnju na vještine kandidate a manje na njihovo formalno obrazovanje. 
    
Procenat fakultetski obrazovanih Amerikanaca iznosi 38 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana