Bivša japanska princeza Mako volontira u muzeju nakon što se odrekla titule zbog ljubavi

GS
Foto: Agencije

Bivša japanska princeza Mako Komuro se prošle godine odrekla titule zbog ljubavi, preselila u Njujork i našla novu zanimaciju - volontira u muzeju.

Mako se u novembru udala za advokata Keija Komura, nakon čega je stigla u Sjedinjene Američke Države. Trenutno pomaže kustosima u Muzeju umjetnosti Metropolitan.

Kako navodi Japan Times, ona volontira u spomenutom muzeju. Prikuplja kolekciju azijske umjetnosti. Bila je uključena u pripremu izložbe slika inspiriranih životom monaha iz 13. vijeka koji je putovao po Japanu i širio budizam.

Bivša princeza je studirala na Međunarodnom hršćanskom univerzitetu u Japanu, a diplomirala je umjetnost i kulturno naslijeđe. Također je studirala istoriju umjetnosti na Univerzitetu u Edinburgu. Magistrirala je muzeologiju na Univerzitetu u Lesteru.

Podsjećamo, njena porodica se izričito protivila vezi Mako i Keija. Par je odlučio preskočiti obrede kraljevskog vjenčanja, a ona je odbila plaćanje ponuđeno ženama kraljevskog porijekla nakon njihovog odlaska iz porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana