Bijesan radnik bagerom rušio sve pred sobom, šteta 500.000 evra

GS
Foto: Agencije

Navodna svađa oko plate u jugozapadnoj Njemačkoj brzo je eskalirala u bizaran rušilački pohod.

Nezadovoljni građevinski radnik je ušao u bager i srušio dobar dIo fasade tek izgrađene zgrade, prenosi portal b92.

Policija je objavila da se radnik zove Matija P. i da je u stanici rekao da je njegov bijes izazvan neisplacćenim platama. On nije bio pijan niti pod uticajem droga.

Prozori su pucali, balkoni rušili i dijlovi fasade padali sa novoizgrađene zgrade u gradu Blumberg, a buducći stanari stambenog kompleksa koji su planirali da se uskoro usele, sada će morati da čekaju par mjeseci dok se šteta ne popravi.

Radnik koji je bagerom porušio dobar dio fasade i terasa nije stao tu, već je svoj bijes iskalio i na obližnjim garažama. Da situacija bude još gora, u nekim od garaža skladištene su boce sa plinom, koje srecćom nisu eksplodirala inače bi čitava priča imala mnogo gori epilog.

Njemački mediji prenose da je radnik prestao svoj rušilački pohod tek kada se bager pokvario. Čovjek je onda ušao u svoja kola i odvezao se, a kasnije i otišao u policijsku stanicu da se preda.

Najmanje 30 apartmana je oštecćeno u incidentu, a ukupna šteta je procenjena na 500.000 evra. Građevinska firma "Ingo Fangeronj" insistira da je radniku isplaćeno sve što mu je dugovano

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana