Australijski političar se izvinio Đokoviću i Srbima

Srna
Foto: Youtube

BEOGRAD/SIDNEJ - Australijski političar Krejg Keli javno se izvinio prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću za maltretiranje koje je doživio po ulasku u Australiju, ali i srpskom narodu, navodeći da australijski političari ne govore istinu.

"Izvinjavam se Novaku Đokoviću za postupanje prema njemu od strane Vlade države Viktorije i Vlade Australije. Pozivam ih da se izvine najboljem teniseru na svijetu. Ovo što se desilo je sramota za našu zemlju i naciju", rekao je Keli u obraćanju javnosti preko Jutjuba.

On je ocijenio da je riječ o lokalnoj politici i krivici premijera države Viktorije Danijela Endrjuza i Australije Skota Morisona, koje je označio kao odgovorne "za ovu odvratnu sramotu koju su izazvali", prenijeli su beogradski mediji.

"Oni ne prate nauku, ne ispituju dokaze, već se samo igraju politike. Osramotili su našu naciju u međunarodnoj politici. Australijski političari ne govore istinu, odbijaju da kažu istinu. Izvinjavam se Novaku Đokoviću u ime Australijanaca i parlamenta Australije, izvinjavam se srpskom narodu! Ovo je sramota", istakao je Keli.

Keli je opozicioni poslanik irskog porijekla u parlamentu Australije, predstavnik okruga Hjuz, južnog Sidneja.

Đokovićev pravni tim pokušaće sutra da ospori odluku o njegovoj deportaciji. U sudskim dokumentima koji su objavljeni juče, Đokovićevi advokati su rekli da je on otputovao u Australiju nakon što su mu dva nezavisna medicinska panela u organizaciji "Tenis Australija", tijela koje vodi ovaj događaj, i države Viktorije odobrila izuzeće od vakcinacije.

NJemu je rečeno da može da uđe u Australiju nakon što se zarazio virusom korona 16. decembra, kao i da ima sve razloge da vjeruje da ima pravo da igra na turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana