Angela Merkel pire gnječi ručno, obožava klasiku

Agencije
Angela Merkel pire gnječi ručno, obožava klasiku

Berlin - Njemačka kancelarka Angela Merkel, u susret septembarskim saveznim izborima, javnosti je odškrinula dobro zatvorena vrata svog privatnog života.

Tako je nedavno priznala da je na muškarcima privlače lijepe oči i da je kao studentkinja znala da se napije šerija, a sada, kada kampanja za njen četvrti mandat ulazi u završnicu, Merkelova je dopustila da fotografi snime njen stan u Berlinu.

Otkrila je i svoj recept za jedno od klasičnih jela njemačke kuhinje - supu od krompira.

- Krompir uvijek gnječim ručno, a ne blenderom. Tako mali komadići ostaju konzistentni - rekla je Merkelova za njemački časopis "Bunt".

Kada je došla na vlast nije se preselila u vladinu rezidenciju, već je sa suprugom Joakimom Zauerom ostala da živi u njihovom stanu.

Prema nizu objavljenih fotografija, riječ je o tipičnom njemačkom stanu s parketom, bijelim zidovima i velikim ogledalom iznad duge sive sofe u dnevnom boravku. Sto za ručavanje je malen, a kuhinja jednostavna.

- Volim da jedem kasno uveče - priznala je Merkelova.

Ona ima stan u strogom centru Berlina i turisti se nerijetko iznenade kada vide ženu koju mediji od izbora američkog predsjednika Donalda Trampa nazivaju novom čelnicom slobodnog svijeta, kako rano ujutro odlazi ili se kasno uveče vraća kući.

Njena velika ljubav prema njemačkoj kulturi dobro je poznata. Čelnike grupe G20, koji su se prošlog mjeseca sastali u Hamburgu, odvela je na koncert na kojem je izvedena Betovenova Deveta simfonija.

- Obožavam klasičnu muziku - kazala je Merkelova, koja je u mladosti učila da svira klavir i flautu.

Redovan je posjetilac Berlinske državne opere i Vagnerovog festivala u Bajrojtu.

Nedavno je otkrila i koji joj je najdraži emotikon.

- Smajlić - kazala je mladim video-blogerima.

Merkelova svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti. Sa suprugom, profesorom kvantne hemije, rijetko se pojavljuje u javnosti. Njemu se ne sviđa medijski cirkus koji prati njegovu suprugu.

Kada ulove slobodan vikend odlaze u svoju skromnu vikendicu na selu sjeverno od Berlina, gdje ona voli da priprema goveđu roladu s crvenim kupusom.

Uprkos zahtjevima kampanje, kancelarka jednim okom pazi na krompir koji joj raste u vrtu.

- Izgleda dobro - kaže ona i dodaje da ipak nije još vrijeme za vađenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana