Amerikanac preživio 9/11 i pokolj u Bataklanu

B92
Amerikanac preživio 9/11 i pokolj u Bataklanu

Amerikanac koji živi u Parizu otkrio je medijima svoju nevjerovatnu priču. On je preživio teroristički napad 9/11 i napad u dvorani Bataklan u Parizu.

Metju, koji je otkrio samo svoje ima, nalazio se u podnožju Svjetskog trgovinskog centra kada su se u kule zabili avioni 11. septembra 2001. godine.

U Parizu je preživio i napad na koncertnu dvoranu Bataklan, ali je ranjen u nogu.

Kako su prenijeli svetski mediji, Metju je ranjen u nogu, ali je nastavio da puzi prema izlazu iz dvorane.

"Puzao sam centimetar po centimetar. U jednom trenutku, vidio sam izlaz ispred sebe, udaljen oko metar. Jurio sam Menhetnom 11. septembra, ali je ovo bilo 1000 puta gore. Pravio sam se mrtav. U jednom trenutku neko me je povukao za ruke. Nisam imao snage podići pogled", rekao je on, prenosi "Independen".

Njemu je u pomoć pred Bataklanom pritekao novinar Le Monda Danijel Pseni.

U jednom od najgorih terorističkih napada na evropskom tlu, drugom ove godine u Francuskoj, napadnuti su restorani, kafići, nacionalni stadion i koncertna dvorana.

Policija je saopštila da je najmanje 112 mrtvih samo u dvorani "Bataklan" gdje su teroristi držali i ubili veliki broj talaca, prije nego što su specijalci uletjeli u dvoranu.

U tom trenutku trojica terorista su se raznijela ekplozivom kojim su bili opasani, dok je posljednjeg policija ubila prije nego što je uspio to da učini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana