Američki astronaut se vraća na zemlju po planu

Srna
Foto: Agencije

MOSKVA - Američki astronaut Mark Vande Hej vratiće se na Zemlju u ruskoj svemirskoj kapsuli 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštila je ruska svemirska korporacija "Roskosmos".

U saopštenju se naglašava da "Roskosmos" svojim partnerima nikada nije dao ni najmanju šansu da posumnjaju u pouzdanost kompanije. Pojedini američki mediji iznijeli su ranije sumnje da će Rusija pristati da vrati američkog astronauta na Zemlju, zbog sankcija uvedenih Rusiji u vezi sa situacijom u Ukrajini.

"Američki astronaut Mark Vande Hej putovaće nazad kući u letjelici 'Sojuz MS-19', zajedno sa ruskim kolegama Antonom Škaplerovom i Pjotrom Dubrovom, 30. marta. "'Roskosmos' nikada nije dozvolio da bilo ko sumnja u njegovu pouzdanost kao partnera", saopšteno je iz pres-službe ruske kompanije.

U saopštenju se napominje da je bezbjednost posade Međunarodne svemirske stanice /MSS/ uvijek prioritet kompanije, prenio je TASS. Direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin objavio je ranije na "Telegramu" dio teksta "Foks njuza" u kojem se tvrdi da će Rusija možda ostaviti američkog astronauta u svemiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana