Titov kuvar otkrio nove detalje o nekadašnjem predsjedniku SFRJ

GS
Titov kuvar otkrio nove detalje o nekadašnjem predsjedniku SFRJ

Milovan Mića Stojanović je dvostruki svjetski šampion u kuvanju, a najviše se proslavio kao Titov omiljeni kuvar i tvorac Karađorđeve šnicle.

Kako je uspio 22 godine biti omiljeni Titov kuvar, otkrila je ekipa Kurir Televizije u ekskluzivnom intervjuu.

- Tito je bio operisan od žuči. Ja sam mu spremao kajganu i nisam stavio žumance jer mi je tako rekao doktor. To je bilo u plavom vozu. Vidim ide on, nosi onaj tanjir sa kajganom i kaže mi "Boga mu Mićo šta je ovo?!" Ja kažem kajgana. "Pa nije ovakva" kaže on. Pa nije, ali doktor Vlada je rekao da ne smete jesti žumance.
Za Josipa Broza Tita Mića nije bio samo običan kuvar, a Mića se sa osmijehom na licu prisjeća jedne od grešaka koja mu se potkrala.

- On je u stanju bio da ti misli zlo, a s tobom lijepo. Bio je lider, stvarno učen lider i imao je dobre savjetnike. Emocionalan jeste bio. Na primjer, bio je u zavadi sa Jovankom u posljednje vrijeme, sa njegovom vjenčanom ženom. Bili smo u Karađorđevu. I on mene pita, znaš li ti da je drugarici rođendan? Znam. Jesi poslao nešto? Nisam. Jednog odojka, prase i tortu da pošalješ. Razumijem! Znači, bilo je interesantno.

Za Tita kaže da je bio veliki gurman koji je dosta pio, ali dosta i jeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana