Prljava tajna jedne od najmoćnijih žena ikad: Imala je bizaran fetiš o kome je pričao cio dvor

danas.rs
Prljava tajna jedne od najmoćnijih žena ikad: Imala je bizaran fetiš o kome je pričao cio dvor

Carica Katarina Velika bila je jedna od najvećih vladarki u istoriji Rusije. Ipak, još i više od ovoga, istorija je pamti po nebrojanim anegdotama vezanim za njen privatni život, a naročito seksualne sklonosti.

I dok je priča o tome da je uživala u seksu sa životinjama potpuna glupost koju su plasirali njeni neprijatelji, carica je imala jedan drugi, potpuno bizaran fetiš.

Privatni život carice Katarine Velike bio je ispunjen mnogobrojnim ljubavnicima i aferama koje su potresale Rusiju.

Sofija Avgusta Frederika od Anhalt-Zerbsta (kako joj je bilo ime prije primanja pravoslavlja) došla je u Rusiju kao mlada za ekscentričnog budućeg cara Petra III. Brak je okarakterisan kao promašaj uslijed njenih nevjerstava, ali je mlada i obrazovana princeza uskoro pridobila političke krugove koje je njen muž odbio od sebe.

Na kraju, car Petar III je ubijen manje od šest mjeseci po dolasku na tron. Grigorij Orlov, Katarinin tadašnji ljubavnik, bio je vođa zavjerenika koji su proklamovali Katarinu kao vladara. Postojala je sumnja da je Katarina umiješana u Petrovo ubistvo ali ona nikada nije dokazana.

Carica Katarina Velika bila je jedna od najvećih vladarki u istoriji Rusije. Ipak, još i više od ovoga, istorija je pamti po nebrojanim anegdotama vezanim za njen privatni život, a naročito seksualne sklonosti, piše Dnevno.rs. I dok je priča o tome da je uživala u seksu sa životinjama potpuna glupost koju su plasirali njeni neprijatelji, carica je imala jedan drugi, potpuno bizaran fetiš.

Naime, na dvoru Katarine Velike postojala je osoba čija je zvanična titula bila "golicač nogu". Njegov ili njen posao je bio upravo to - da golica ili masira caričine noge i tako je nadražuje dok priča sočne, erotske priče ili pjeva.

Zabilježeno je da je Katarina Velika veoma voljela ovu erotsku masažu. "Golicači" su obično birani iz redova dvorskih dama i bila je to veoma privilegovana pozicija zbog bliskog odnosa sa caricom i činjenice da su sa njom provodili neke od najintimnijih trenutaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana