Zvizdić, Rajhel: Razgovarano o reformskim procesima i evropskim integracijama

Srna
Zvizdić, Rajhel: Razgovarano o reformskim procesima i evropskim integracijama

Sarajevo - Predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i politički direktor za zemlje zapadnog Balkana, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu inostranih poslova Njemačke Ernst Rajhel razgovarali su danas u Sarajevu o reformskim procesima u BiH i ispunjavanju uslova na putu ka EU.

Zvizdić je upoznao Rajhela sa realizacijom ciljeva iz Reformske agende i zaključcima sa prvog sastanka Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.


On je istakao da je Savjet ministara u potpunosti opredijeljen za ekonomski razvoj, vladavinu prava, efikasan mehanizam koordinacije, regionalnu i dobrosusjedsku saradnju i da su vidljivi pomaci koje je BiH napravila u proteklom periodu.

"Reforme su put kojim idemo i one daju pozitivne rezultate. Izradili smo kredibilnu Reformsku agendu za period od četiri godine, a već smo realizovali 20 odsto zadataka. Svi vitalni ekonomski parametri su u blagom porastu", rekao je Zvizdić.

On je istakao je da je u potpunosti posvećen jačanju regionalne saradnje jer ona znači jačanje procesa pomirenja i ubrzanje evropskog puta.

"To govori o našoj ozbiljnosti i jasnoj opredijeljenosti da u narednom periodu predamo aplikaciju za članstvo u EU", dodao je Zvizdić.

Rajhel pohvalio je uspjeh koji bilježi BiH na putu ka evropskim integracijama, ističući da je vidljiv napredak, posebno u realizaciji ciljeva iz Reformske agende.

On je rekao da postoji interes Njemačke i EU za napredak BiH, te izrazio podršku tim naporima.

Sastanku je prisustvovao ambasador Njemačke u BiH Kristijan Helbah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana