Zvaničnici Srpske: Srbija veliki oslonac svim Srbima

GS
Zvaničnici Srpske: Srbija veliki oslonac svim Srbima

BANjALUKA - Povodom Dana državnosti Srbije, Sretenja, zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitku predsjedniku Aleksandru Vučiću i građanima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u čestitki da su svi u Srpskoj izuzetno ponosni što je Srbija, s Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički jača i kao takva veliki oslonac svim Srbima gdje god da žive.

- Poštovani gospodine predsjedniče, povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje - naveo je Dodik u čestitki.

On je poručio da Srbija u Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer ih povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, kao i svijetla budućnost, u šta vjeruje.

- Želim da iskoristim i ovu priliku da Vama i državnom rukovodstvu Srbije izrazim zahvalnost na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Srpskoj, kao i na novima sa kojima ćemo nastaviti da stvaramo uslove za bolji život naših građana - naveo je Dodik.

Dodik je Vučiću poželio jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, uz izraze posebnog poštovanja i uvažavanja.

Predsjednik Srpske prisustvovaće danas u Beogradu dodjeli odlikovanja koje će predsjednik Srbije uručiti zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je rukovodstvu Srbije Dan državnosti, uz uvjerenje da će hrabrom, odlučnom i mudrom državnom politikom, pored svih izazova, nastaviti da predano rade na izgradnji savremene, demokratske i jake države Srbije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da ovaj veliki praznik povezuje srpski narod neraskidivim bratstvom, zajedništvom i nacionalnom slogom.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović navela je u čestitki da je čvrsto uvjerena da će Srbija, kao glavni pokretač razvoja i garant stabilnosti regiona, nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, kao i posvećenost regionalnoj saradnji.

Srbija danas, polaganjem vijenaca, svečanom državnom ceremonijom u Orašcu, te dodjelom ordena u Beogradu, obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije Srbije koja su se desila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana