Zvaničnici čestitali pripadnicima MUP-a krsnu slavu

GS
Zvaničnici čestitali pripadnicima MUP-a krsnu slavu

BANjALUKA- Zvaničnici Srpske čestitali su krsnu slavu, Svetog arhangela Mihaila, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, ističući da je Republika Srpska ponosna što danas ima jaku, profesionalu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja Republike, zaštite prava, bezbjednosti i imovine njenih građana.

Dodik je čestitku povodom krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila, u svoje i u ime građana Srpske, uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a.

Predsjednik Srpske je naglasio da je MUP Srpske, kontinuiranim razvojem i unapređenjem svojih kapaciteta, radeći u skladu sa Ustavom i zakonima, dostigao visoke profesionalne standarde i stekao poštovanje i povjerenje građana, ali i drugih policijskih agencija iz regiona.

"Republika Srpska je ponosna što danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih njenih građana", navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa posebnim poštovanjem prisjeti svih stradalih pripadnika MUP-a u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Njima dugujemo vječnu zahvalnost, jer su život dali za Republiku Srpsku i njena pokoljenja i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije", dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je izrazio uvjerenje da će pripadnici MUP-a Srpske nastaviti da se profesionalno i patriotski odnose prema tom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju.

"Želim vam srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu", naveo je Dodik u čestitki.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović takođe je uputila  čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila.

Cvijanovićeva je naglasila da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da ima snažne institucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbjednosne izazove modernog društva.

"Danas je dan kada sa velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom odajemo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske", naglasila je Cvijanovićeva.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva poželjela je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić u čestitki povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske - Aranđelovdana istakao je da su pripadnici policije bili i ostali garant bezbjednosti svih građana Republike Srpske i zaštite ustavnog poretka.

"Pripadnici MUP-a i Policije Republike Srpske, ličnim zalaganjem, posvećenošću i, odgovornim i profesionalnim radom bili su i ostali garant bezbjednosti svih građana Republike Srpske i zaštite ustavnog poretka. Ponosni smo na našu modernu, profesionalnu i odgovornu Policiju, koja je uvijek uz svoj narod i svoju Republiku Srpsku", navodi se u čestitki.

"Obilježavanje krsne slave je prilika da se sa ponosom i poštovanjem sjetimo i odamo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda", dodao je Stevandić.

Povodom Dana Visoke škole unutrašnjih poslova, Stevandić je svim polaznicima ove ustanove i njihovim nastavnicima takođe uputio čestitke i poželio im uspješan rad u budućnosti, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću parlamenta Srpske.

Čestitku je uputio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i istakao da je MUP garant državnosti i predani čuvar bezbjednosti i imovine građana Republike Srpske.

Višković je dodao da je MUP jedna od najvažnijih institucija Republike Srpske, koja je istovremeno i najočigledniji simbol državotvornosti i garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Republike Srpske predstavljaju jedan od najsnažnijih identiteta Republike Srpske za koju je živote dalo 782 pripadnika MUP-a Republike Srpske. Danas ih se s poštovanjem i s ponosom sjećamo", dodao je Višković.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske profesionalnim radom izraslo u jednu od najboljih policijskih organizacija u BiH koja je garant bezbjednosti svih građana, ali i istinski čuvar vrijednosti.

Tegeltija je u čestitki istakao da zato svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske na prvom mjestu zahvaljuje na predanom, časnom i profesionalnom obavljanju policijskih dužnosti.

"S ponosom Vam čestitam krsnu slavu - Aranđelovdan, sa željom da i u budućem periodu nastavite da ostvarujete odlične rezultate", piše u Tegeltijinoj čestitki .

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske krsnu slavu - Aranđelovdan sa željom da da uvijek budu na strani građana, zakona i institucionalnog očuvanja Republike Srpske.

"Želim vam da časno i pošteno obavljate svoj posao, da uvijek budete na strani građana, zakona i institucionalnog očuvanja Republike Srpske, te da uspješno odgovorite na sve izazove pred nama", naveo je gradonačelnik.

On je istakao da se danas sa ponosom i poštovanjem odaje počast svim pripadnicima MUP-a Srpske koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za Republiku Srpsku.

"Zbog njih i našeg naroda čuvajte čast i obraz naše Republike Srpske i svakog njenog građanina, zbog njih i postojite", zaključio je Stanivuković u čestitki.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak čestitao je krsnu slavu Svetog Arhanđela Mihaila svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koji su zalog za stabilnu Srpsku i čuvari njene državnosti.

"Krsna slava policije Republike Srpske je prilika da zahvalimo svim pripadnicima MUP-a koji su herojskim podvizima stvarali Republiku Srpsku, a sve one koji, nažalost, nisu više sa nama danas spominjemo sa dužnim pijetetom, vjenčajući ih sa neprolaznom slavom", istakao je Selak.

On je naveo da su pripadnici MUP čuvari bezbjednosti, mira, građanskih prava i zakona u Srpskoj.

"Oni su zalog za stabilnu Republiku Srpsku, koja mora biti uvažena kako u BiH, tako i u regionu, ali i međunarodnim odnosima", naglasio je predsjednik SPS-a.

On je rekao da vjeruje da će svi pripadnici MUP-a Srpske i u budućnosti biti vođeni rodoljubljem i uzvišenom idejom pravde i pravednosti, te da će profesionalno obavljati svoje dužnosti.

"Policija Srpske je jedan od ključnih čuvara državnosti Republike Srpske", zaključio je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana