Župljanin: Isakom da se pozabavi Tužilaštvo, a ne samo CIK

ATV
Župljanin: Isakom da se pozabavi Tužilaštvo, a ne samo CIK

BANjALUKA - Kontinuiranom ratnohuškačkom retorikom predsjednika stranke "Snaga naroda" Rame Isaka trebalo bi da se pozabavi Tužilaštvo BiH, a ne samo Centralna izborna komisija (CIK) BiH, jer on duži period provocira, šalje mržnju i najavljuje konflikte, ocijenio je predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin.

"Ovo nije zadatak samo za CIK, već i za Tužilaštvo BiH, te druge istražne organe, jer Isak duži period provocira, šalje mržnju, najavljuje konflikte, pominje oružje, napade i ukidanje Republike Srpske, te hapšenje njenih najviših zvaničnika. Neko bi ga trebao u tome zaustaviti", rekao je Župljanin Srni komentarišući spot stranke "Snaga naroda" u kojima se pojavljuju Isak, ali i ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić i nekadašnji komandant takozvane Armije BiH Sefer Halilović.

On je naglasio da se u Srpskoj niko ne plaši ljudi poput Isaka, jer oni zapaljivim izjavama, između ostalog, prave vlastitu predizbornu kampanju i "love" glasove.

"Ali, to raditi ratnohuškačkom retorikom nije dobro i za svaku je osudu. S druge strane, tako nešto ne postoji u Srpskoj, jer je Republika Srpska civilizovan i demokratski osviješten entitet za razliku od FBiH", rekao je Župljanin.

Župljanin smatra da će biti u redu ako CIK BiH bude ozbiljan u postupku i ako kazni ovu stranku i Isaka, koji je i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH).

Centralna izborna komisija (CIK) BiH pokrenula je istragu po službenoj dužnosti protiv stranke "Snaga naroda", čiji je predsjednik Ramo Isak, zbog objavljenog videa za koji se smatra da sadrži elemente preuranjene kampanje, rekla je Srni predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana