Žunić: Stanje bezbjednosti u srpskoj svake godine bolje, MUP jedan od stubova društva

Srna
Žunić: Stanje bezbjednosti u srpskoj svake godine bolje, MUP jedan od stubova društva

BANjALUKA - Šef kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ jedan od stubova društva Republike Srpske, te da je stanje bezbjednosti u Srpskoj svake godine bolje.

"Mislim da MUP Srpske svake godine pokazuje tu svoju ulogu", rekao je Žunić tokom skupštinske rasprave o izvještaju o radu MUP-a za prošlu godinu.

On je istakao da je stanje bezbjednosti u Srpskoj svake godine bolje, dodajući da je navedeni izvještaj o radu MUP-a pozitivan jer je zabilježen pad kriminaliteta od 3,3 odsto, a povećan koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela.

Žunić je dodao da je dobar pokazatelj i otkrivanje 476 krivičnih djela privrednog kriminaliteta.

Govoreći o stopi kriminaliteta, Žunić je rekao da Republika Srpska ima oko 60 odsto manje imovinskih krivičnih djela u odnosu na Federaciju BiH /FBiH/ kao i sedam puta manje krivičnih djela razbojništva.

"SNSD će dati podršku ovom izvještaju sa željom da u idućim godinama ovi statistički podaci, a i sam doživljaj javnosti prema MUP-u bude još bolji", rekao je Žunić.

Poslanik liste Za pravdu i red Zagorka Grahovac pohvalila je unapređenje borbe protiv sajber kriminalom, kao i rad MUP-a na izvještavanju javnosti o svojim aktivnostima u protekloj godini.

Ona smatra da je veoma malo slučajeva korupcije procesuirano u protekloj godini.

Grahovčeva je pohvalila profesionalan rad nevesinjske policije i sugerisala na dodatne preventivne aktivnosti policije Srpske u sprečavanju vršnjačkog nasilja.

U Narodnoj skupštini data je redovna pauza do 16.35 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana