Žunić: Odsustvo svog legaliteta i legitimiteta Šmit iskaljuje nad srpskim narodom

Srna
Žunić: Odsustvo svog legaliteta i legitimiteta Šmit iskaljuje nad srpskim narodom

BANjALUKA- Predsjednik Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da Kristijan Šmit ne može više ni pred međunarodnom zajednicom da sakrije da je lažni visoki predstavnik i zašto je nelegalno došao u BiH, dodavši da Nijemci, doduše, nikada nisu kucali na vrata kada su dolazili na ove prostore.

-Želja da Republika Srpska bude finansijski kažnjena je realizacija muslimanskih ratnih ciljeva mirnodopskim sredstvima. Šmit to ne krije i to je dobro da se jasno vidi. Odsustvo svog legaliteta i legitimiteta, Šmit iskaljuje nad srpskim narodom. Nijemci nikako da nauče lekcije iz prošlosti - istakao je Žunić za Srnu.

Šmit je juče svjedočio pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcionisanju političkih predstavnika iz Republike Srpske naveo da se zalaže za ekonomsko uslovljavanje i da su već na tome radili i EU i Njemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda.

Šmit je kritikovao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile organizovan u istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Pedija Ešdauna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana