Žunić: Deklaracija govori o pomirenju, poštovanju, ali i srpskim ciljevima

Srna
Žunić: Deklaracija govori o pomirenju, poštovanju, ali i srpskim ciljevima

BANjALUKA- Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda govori o pomirenju, praštanju i poštovanju, ali i o srpskim strateškim ciljevima.

Žunić je istakao da je Deklaracija proizvod najodgovornijih ljudi u Srpskoj i Srbiji.

On je tokom rasprave o Deklaraciji u parlamentu Srpske ocijenio da su na globalnom nivou trenutno prisutni teški trenuci, zbog čega je značajno usvojiti dokument kao što je Deklaracija, te upitao kome to i zašto smeta srpska sabornost i sloga.

"Zbog čega je problem da Srbi koji žive da li sa jedne ili druge strane Drine, Srbi koji žive na Kosovu, u Sloveniji i evropskim zemljama ne mogu da imaju dokument koji definiše na neki način prošlost, sadašnjost i budućnost za opstanak i jačanje srpskog naroda, ali u kontekstu dobrog, a ne u kontekstu da je protiv nekoga usmjeren?", upitao je Žunić.

Prema njegovim riječima, SNSD će podržati Deklaraciju koja treba biti smjernica za buduće d‌jelovanje i sabornost srpskog naroda u kulturnom, duhovnom, obrazovnom i ekonomskom smislu.

Žunić je dodao da su Srbi jedan narod bez obzira gd‌je se nalazili.

"Ova deklaracija nije usmjerena ni protiv BiH, ni protiv bilo kojeg naroda i ona je odraz volje srpskog naroda koja je sada stavljena na papir i koja treba da nam postavi nove smjernice i zadatke", zaključio je Žunić.

Poslanik Narodnog fronta Radislav Dončić rekao je da će ova stranka podržati Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana