Zoran Miletić u pritvoru, traži da bude izručen Srbiji u redovnom postupku

Srna
Zoran Miletić u pritvoru, traži da bude izručen Srbiji u redovnom postupku

SARAJEVO - Zoran Miletić, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom srpskog policajca u Loznici, traži da bude izručen Srbiji u redovnom postupku, rečeno je Srni u Sudu BiH.

"Miletić je predat u nadležnost Suda BiH u subotu, 20. jula, u 9.40 časova. Ročište je održano 21. jula na kojem se lice izjasnilo da traži redovni postupak izručenja, nakon čega je određen privremeni pritvor", pojasnili su iz Suda BiH u odgovoru na pitanje da li im je stigao zahtjev iz Srbije za ekstradiciju.

Ministarstvo pravde u Savjetu ministara još nije primilo nikakvo obavještenje od Suda BiH u vezi sa Miletićem, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, rečeno je Srni iz ovog ministarstva prije nekoliko dana.

Republički javni tužilac Dragica Glušac rekla je ranije Srni da je Miletić predat u nadležnost Tužulaštva i Suda BiH radi određivanja ekstradicije.

Riječ je o Zoranu Radovanoviću, alijas Zoranu Miletiću, koji je rođen u Bačkoj Topoli u Srbiji i više puta mijenjao identitet i adresu stanovanja na području Banjaluke.

"Nakon ispitivanja ovog lica u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva zbog pomaganja u krivičnom djelu teško ubistvo, pripadnici Žandarmerije MUP-a Republike Srpske sproveli su ovo lice u ekstradicioni pritvor Suda BiH", istakla je Glušac.

Albanac Faton Hajrizi je 17. jula u Loznici ubio policajca Nikolu Krsmanovića /34/, a tešo ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića /50/. Napad na srpsku policiju dogodio se prilikom kontrole "mercedesa" tutinskih registracija u kojem su se nalazile dvije osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Dan kasnije u Bijeljini je uhapšen Zoran Radovanović, alijas Zoran Miletić, u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici. On je u petak, 19. jula, u Banjaluci predat u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Za njega se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Albanski terorista koji je ubio jednog srpskog policajaca, a ranio drugog, likvidiran je u petak, 19. jula, u ataru Banje Koviljače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana