Zoran Galić će primati platu dok je u bjekstvu, a ovo je razlog

GS
Zoran Galić će primati platu dok je u bjekstvu, a ovo je razlog

SARAJEVO - Zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić je od 9. jula u bjekstvu, a na radnom mjestu se vodi kao da je na bolovanju i nije suspendovan, piše portal Kliks.

Tužilaštvo BiH i dalje nije uputilo zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice, navodi portal, napominjući da su im sve ove informacije potvrđene u nadležnim institucijama.

Iako je za Galićem raspisana takozvana operativna potraga (na području BiH), poznato je da se on nalazi u susjednoj Hrvatskoj i tamo ga niko ne traži jer Tužilaštvo BiH nije uputilo Sudu BiH zahtjev za raspisivanje potjernice u inostranstvu.

Istovremeno Galić je u SIPA, kako navodi Kliks, uoči bjekstva otvorio bolovanje To znači da će Galić, iako je u bjekstvu, primiti mjesečnu platu od nekoliko hiljada maraka i za jul, a kako trenutno stoje stvari ta praksa će se nastaviti do izbora novog direktora i zamjenika što bi se moglo desiti tek na jesen.

Kako je Kliks već pisao, on se nalazi u Hrvatskoj te bi uskoro njegov pravni tim trebao poslati medicinsku dokumentaciju Tužilaštvu BiH u kojoj će biti navedeno da zbog zdravstvenog stanja Galić mora ostati na liječenju u Zagrebu.

S obzirom na državljanstvo Republike Hrvatske, članice Evropske unije, Galić računa da neće biti izručen BiH gdje ga terete za više krivičnih djela u vezi sa organizovanim kriminalom, odnsono da je sarađivao sa švercerima duvana i da je na poklon dobio automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana