Živković Railić: Formirati pravni tim da raskrinka strance koji prave zlo u Srpskoj

SRNA
Živković Railić: Formirati pravni tim da raskrinka strance koji prave zlo u Srpskoj

BANjALUKA - U Republici Srpskoj, zbog političke optužnice protiv predsjednika Milorada Dodika, treba formirati pravni tim da jednom za svagda raskrinka lažnog visokog predstavnika i sve strance koji prave zlo po Srpskoj, smatra predsjednik republičkog Udruženja žena žrtava rata Božica Živković Rajilić.

- Svi predstavnici srpskog naroda koji su zaposleni u zajedničkim institucijama BiH trebalo bi da se jednoglasno povuku i vrate u Republiku Srpsku - smatra Rajilićeva.

Rajilićeva je izjavila Srni da je optužnica protiv Dodika lažna i nema veze sa pravom, ocjenjujući je kao neprihvatljivu i čin podizanja optužnice protiv čitavog srpskog naroda i Republike Srpske.

- Pravosuđe BiH trebalo bi dobro da razmisli kakve predmete formira. Kakav je to način da visoki predstavnik, koji je nelegalan, traži da se procesuira i skloni sa vlasti domaćin u Republici Srpskoj? - upitala je Rajilićeva.

Advokat iz Beograda Goran Petronijević pokrenuo je ranije inicijativu za formiranje savjeta za odbranu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Ovu inicijativu do sada je podržalo više od 100 advokata, koji su pristali da pro bono učestvuju prvenstveno u političkom, a onda kvazipravnom procesu, koje je pokrenulo Tužilaštvo BiH - rekao je juče savjetnik predsjednika Srpske Branislav Okuka.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana