Zbog sarajevskog derbija obustava saobraćaja i posebne mjere

Srna
Foto: Kliks

U Sarajevu će sutra kraj stadiona Grbavica biti obustavljen saobraćaj zbog odigravanja fudbalske utakmice između sarajevskih klubova "Željezničar" i "Sarajevo", a policija je najavila da će preduzeti sve neophodne mjere i da neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja i huliganstva.

Gradski derbi biće održan sutra, sa početkom u 20.00 časova, a policija će na ulazima u stadion Grbavica vršiti pretres posjetilaca.

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katice i policijskog komesara Fatmira Hajdarevića sa predstavnicima fudbalskih klubova "Željezničar" i "Sarajevo" održanom ove sedmice istaknuto je da će policija obezbijediti održavanje utakmice koja se igra u okviru fudbalskog prvenstva BiH, ali će i istrajati u zaštiti grada i građana.

Poručeno je da ne smije biti upotrebe pirotehničkih sredstava i uništavanja imovine.

Saobraćaj Bulevarom Ivice Osima biće obustavljen od 16.00 do ponoći, a privremene obustave saobraćaja najavljene su i u okolnim ulicama zbog čega će biti izmjena u gradskom prevozu.

Godinama unazad bilježe se sukobi najvijačkih grupa ova dva kluba, a često za epilog imaju povrijeđena lica, među kojima i policajaca, kao i materijalnu štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana