Zatvara se UNA televizija u BiH, 80 radnika ostaje bez posla

GS
Zatvara se UNA televizija u BiH, 80 radnika ostaje bez posla

Skupština osnivača Una world network odlučila se na zatvaranje Una televizije u Bosni i Hercegovini.

Kako je navedeno u saopštenju, ovo je posljedica mjera koje je prošlog mjeseca preduzela američka administracija.

- Zvanično obavještavamo javnost da je donesena odluka o prekidu poslovanja UNA televizije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i o gašenju firme UNA World Network. UNA televizija u Bosni i Hercegovini se zbog poteza Kancelarije za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD (OFAC) u proteklih nekoliko nedelja suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova. Uprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje u cilju prevazilaženja administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uslovi na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja.

Iako je Una televizija u BiH skoro tri godine bila sinonim za objektivno i profesionalno izvještavanje, nametnute barijere pokazale su se jače od želje i ideje da se promovišu i ističu najljepše vrijednosti našeg regiona i direktno su ugrozile egzistenciju naših zaposlenih i njihovih porodica. Zbog toga, nažalost, nemamo dobre vijesti. Prinuđeni smo na ove izuzetno teške korake. Ova odluka znači da će više od 80 vrsnih profesionalaca, naših vrijednih i posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla. Isti broj porodica ostaće bez značajnog finansijskog dohotka, i u potpunosti razumijemo ozbiljnost posljedica odluke koju smo primorani da donesemo. Učinićemo sve što je u našoj moći da im pomognemo tokom ovog teškog perioda - navedeno je u saopštenju UNA televizije u BiH.

Tokom tri godine rada, UNA televizija je okupila tim izuzetnih ljudi, vrhunskih stručnjaka kojima smo obezbjedili najbolje uslove rada u čitavom regionu.

- Birali smo ih po kredibilitetu, profesionalnosti i s uvjerenjem da mogu na najbolji način ostvariti viziju i misiju naše kuće. Stoga želimo još jednom da se zahvalimo svima na lojalnosti i predanosti, posebno svjesni ogromnog entuzijazma i truda koji je uložen kako bi se kreirala perspektivna, moderna i kvalitetna televizija. Nažalost, iracionalne okolnosti, sankcije koje su nam nametnute bez bilo kakvih dokaza i argumenata, odredile su drugačiji ishod – da se ugasi medijski tim iz snova i jedna ideja pomirenja i promovisanja pozitivnih vrijednosti. Takođe, zahvaljujemo se i našim partnerima i klijentima na povjerenju i podršci koju su nam pružili od samog početka rada Una televizije u BiH – navedeno je u saopštenju UNA televizije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana