Žarković: Priznavanje statusa borcima Krajine znak da nisu apatridi

Srna
Žarković: Priznavanje statusa borcima Krajine znak da nisu apatridi

BANjALUKA- Predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsta Žarković izjavio je Srni da Udruženje pozdravlja izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Srpska priznati status borcima nekadašnje Republike Srpske Krajine, što će za njih biti dokaz da više nisu apatridi.

"Za nas dobijanje ovog statusa znači da nismo apatridi i teroristi, već borci koji smo učestvovali u građanskom ratu koji je na identičan način vođen na tadašnjem prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Žarković.

On je rekao da će status borca u Republici Srpskoj biti priznat borcima bivše Republike Srpske Krajine koji trenutno borave u Srpskoj.

Žarković je podsjetio da je na inicijativu ovog udruženja 1. maja u Republici Srpskoj donesena politička odluka predsjednika Dodika da će biti izjednačen status boraca nekadašnje Republike Srpske Krajine sa pripadnicima Vojske Republike Srpske od 1991. do 1995. godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je 4.avgusta u Prijedoru da je odlučeno da bude izjednačen status borcima nekadašnje Vojske Republike Srpske Krajine sa borcima Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana