Zaharova o zavjeri protiv Srbije: Ko vuče konce iz sjenke?

GS
Zaharova o zavjeri protiv Srbije: Ko vuče konce iz sjenke?

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocjenila je da Zapad, preko marionetskih medija i nevladinih organizacija, pokušava da prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu iskoristi za destabilizaciju Srbije.

Ona je u saopštenju objavljenom u srijedu na sajtu Ministarstva precizirala da "određeni pseudodemokratski krugovi cinično nastoje da sasvim prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu i njihov odnos prema rudarskim projektima u interesu razvoja nacionalne ekonomije i poboljšanja blagostanja naroda transformišu u proteste".

Istakla je da je riječ o "ozloglašenoj šemi", koju su na Balkanu, ali i u drugim regionima, "više puta koristili zapadni ideolozi demokratije i njihove lokalne sluge".

Zaharova je ukazala na to da "zapadni ideolozi" žele da podstaknu negativne emocije u društvu kako bi ga okrenuli protiv državnog vrha.

Dodala je da "Moskva primjećuje da je ovoga puta akcenat na korišćenju tema koje su daleko od politike kako bi se izazivalo nezadovoljstvo javnosti, poljuljala stabilnost i, na kraju, diskreditovala legalno izabrana vlast".

- Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Zloupotrebe ove vrste, posebno u turbulentnim vremenima poput sadašnjih, predstavljaju direktnu prijetnju po Srbiju, dovode u pitanje stalne napore njenog predsjednika i Vlade da obezbijede održivi razvoj zemlje i blagostanje njenih građana, istakla je Zaharova, javlja Tanjug.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana