Zabranjen skup SDP-a u Banjaluci

N.T.
Zabranjen skup SDP-a u Banjaluci

BANjALUKA - Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, zakazan za 25. novembar u 10 časova u Banjaluci.

- Policijska uprava Banjaluka je u skladu sa članom 190. Zakona o opštem upravnom postupku i člana 13. stav 1. tačka a., g. i d. i člana 14. stav 3. Zakona o javnom okupljanju, donijela rješenje nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa. Imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa. Shodno navedenom procijenjeno je da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu-stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana