Vulinu zabranjen prelet do Istočnog Sarajeva

GS
Vulinu zabranjen prelet do Istočnog Sarajeva

BEOGRAD - Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet da bi danas posjetio Srbe na Palama i sa njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cvijeće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

- Iako su kabinet potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, navodi se u saopštenju.

Ambasada Srbije je, kako je navela Vlada Srbije, na vrijeme ispoštovala sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome, vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev.

- Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu, saopšteno je iz Vlade Srbije, javlja Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana