Vulin: Za Srbe nema pravde, za Šiptare nema kazne

Srna
Vulin: Za Srbe nema pravde, za Šiptare nema kazne

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je, povodom vijesti da je bivši pripadnik terorističke OVK Bljerim Ramadani pobjegao iz kućnog pritvora u Sjevernoj Makedoniji, da za Srbe nema pravde, a da za Šiptare nema kazne.

"Severni Makedonci sačuvajte to što vam je ostalo od časti i recite da vas je sramota što ste ovo dopustili, da ste morali. Za Srbe nema pravde, a za Šiptare nema kazne. Srbi, šta vam nije jasno?", poručio je Vulin.

Vulin je podsjetio da je šiptarski terorista Fljorim Ejupi 2001. godine aktivirao eksplozivnu napravu ispod autobusa "Niš ekspresa" u Livadicama i usmrtio 12 Srba, a među njima i dvogodišnjeg Danila Cokića i njegovu trudnu majku Snežanu.

"Bljerim Ramadani je šiptarski terorista pripadnik OVK koji je osumnjičen za ratne zločine nad Srbima tokom NATO agresije 1999. godine", naveo je Vulin.

On je napomenuo da je Ejupi nestao iz "Bondstila", najčuvanije baze u Evropi, a Ramadani je pobjegao iz Skoplja kada mu je javljeno da će iz kućnog pritvora biti vraćen u zatvor, saopšteno je iz Vulinovog kabineta.

Zajedničko im je, ističe Vulin, to što su ubijali Srbe, što za to nisu kažnjeni i što su nestali u prisustvu vlasti.

Bivši pripadnik terorističke OVK Bljerim Ramadani za kojim je Srbija raspisala Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji pobjegao je iz kućnog pritvora u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana