Vulin: Srpski sudovi fer za razliku od američkih

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD- Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je američkom Stejt departmentu da ne treba da upozorava srpsku državu i njene sudove da sude fer i po zakonu teroristi OVK, jer, za razliku od njih, Srbija to čini.

"Mi to činimo u svakom postupku, pa i u postupku protiv teroriste iz OVK. U Srbiji čak i za takve važi pretpostavka nevinosti i princip da se optužnica mora dokazati, što se ne može reći za Stejt department kada uvodi sankcije ili komentariše stavove onih koji su im politički suprotstavljeni", naveo je Vulin u saopštenju.

On je ukazao da "Stejt department od Šiptara nikada nije tražio fer suđenje za desetinu uhapšenih, a često i otetih Srba".

"I to je sasvim očekivano i razumljivo da za Srbe, bilo da im sude u Hagu, bilo da im sude Šiptari, nema pravde. Ako ste zaboravili, podsetite se glasanja o Srebrenici", poručio je Vulin, reagujući na to što je Stejt department pozvao Srbiju da vodi fer i transparentan pravni proces u slučaju teroriste iz OVK koji je uhapšen na prelazu Merdare zbog sumnje da je počinio ratni zločin. /kraj/vš/vj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana