Vulin: Šemsudinu je za hapšenje dovoljno samo što je neko Srbin

Srna
Vulin: Šemsudinu je za hapšenje dovoljno samo što je neko Srbin

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke "Naprijed" Šemsudin Mehmedović želi da ga hapsi samo zato što je Srbin.

"Šemsudin Mehmedović traži da me uhapse kada dođem u BiH. Za to mu ne treba ni optužnica, ni presuda, dovoljan je zločin što sam Srbin", istakao je Vulin u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da je Mehmedović zato i hapšen 2013. godine, jer dok je komandovao policijom za vrijeme rata, zatvarao je i mučio Srbe zato što su Srbi.

Ali, dodao je Vulin, "Šemsudin nije osuđen ne zato što nije zatvarao i mučio Srbe, već zato što je zastrašivao i napadao svjedoke mučenja, a za šta ga je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH predala nadležnom tužilaštvu u BiH".

Vulin je istakao da nije problem što bi ga Šemsudin hapsio, već što osoba hapšena zbog zatvaranja i mučenja Srba nema ni najmanji problem da priča o hapšenju Srba i niko mu u cijeloj BiH to pravo i ne spori.

"Da li bi čuvar Aušvica mogao u bilo kojoj zemlji da predlaže hapšenje Jevreja, a da posle toga ne ode u zatvor ili psihijatriju? Ne treba BiH da se plaši mog dolaska u Prebilovce, već treba da se plaši što u Prebilovce ne dolazi niko iz Federacije BiH", ukazao je Vulin.

On je poručio, kako je rekao, svom "omiljenom srpsko govornom portalu `Slobodnoj Bosni`", da je Veljko Mandrapa, čiju je "zabrinutost" zbog Vulinovog dolaska 5. avgusta prenio ovaj sarajevski medij, preminuo 2021. godine.

"Nadam se da su vas samo prevarili i da ovo niste sami smislili. Sledeći put nađite nekog živog, ovo je baš ružno", poručio je Vulin, povodom Mehmadovićeve izjave za "Slobodnu Bosnu" da je Aleksandra Vulina trebalo uhapsiti u BiH, kada je dolazio u Prebilovce.

"Vulina je trebalo uhapsiti čim je prešao granicu zbog otvorenog kršenja zakona BiH o zabrani negiranja genocida", rekao je Mehmedović za ovaj sarajevski medij. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana