Vulin Putinu: Srbija neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko djelovanje

Tanjug
Foto: Skrinšot

VLADIVOSTOK - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, i poručio mu da Srbija neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko djelovanje.

Tokom razgovora, Vulin je istakao da „Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić neće postati član NATO pakta, da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko delovanje“, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Vulin je izrazio veliku zahvalnost ruskom predsjedniku zbog čvrstog stava Ruske Federacije po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanja lažne države Kosovo.

Takođe je istakao da je ponosan na svoju državu Srbiju koja je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala dio antiruske histerije, navodi se u saopštenju.

Vulin je posebno zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koja je u Generalnoj skupštini UN glasala „protiv sramne Rezolucije o Srebrenici, baš kao što je i 2015. godine, na lični poziv predsednika Vučića, Putin sprečio donošenje britanske rezolucije u UN po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom“.

Tokom razgovora, Vulin je naglasio da Srbiju i Rusiju ne povezuje samo prošlost, već i zajednička budućnost. 

„Za mene je velika čast što imam privilegiju da razgovaram sa Vama i verujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo kako živi i šta Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše. Da Rusija nije opstala svih ovih vekova ne bi bilo ni Srbije. Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost“, rekao je Vulin.

On je ruskom predsjedniku preneo pozdrave predsjednika Vučića. 

„Koristim ovu priliku da Vam prenesem lične, srdačne, bratske pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu želju da nastavite još dugo da budete zdravi i mudri i da vodite svoju zemlju na dobrobit naroda Rusije“, poručio je Vulin. 

Potpredsjednik Vlade Srbije i predsednik Ruske Federacije konstatovali su u Vladivostoku da je bilateralna saradnja dveju zemalja na visokom nivou, te da se unapređenje i jačanje srpsko-ruskog sveobuhvatnog strateškog prijateljstva nastavlja na dobrobit dveju bratskih naroda, srpskog i ruskog, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana