Vulin: Protesti protiv litijuma su pokušaj novog Majdana

GS
Vulin: Protesti protiv litijuma su pokušaj novog Majdana

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da protesti koji se u Srbiji održavaju protiv litijuma nemaju nikakve veze sa rudarenjem i ekologijom, već da je riječ o čistoj politici i da predstavljaju "pokušaj novog Majdana".

- Ovo je klasičan scenario obojenih revolucija. Ovo smo gledali ne jednom, gledali smo i prije 5. oktobra. Ovo smo gledali u Ukrajini. Ovo je pokušaj novog Majdana i možete biti 100 posto sigurni u to, rekao je Vulin, na pitanje da prokomentariše proteste koji se u Srbiji održavaju protiv eksploatacije litijuma.

On je naveo da će u subotu biti održan protest protiv litijuma i da će biti postavljeni šatori, blokade, te da će ljudi biti onemogućeni da se normalno kreću po ulicama.

- Opet ćemo imati precrtane slike iz Ukrajine, ne zato što je to Ukrajina ili nije, nego zato što oni koji im to određuju, a mislim na zapadne službe, oni uvijek preslikavaju scenarije koji su dobitni. Tako smo dobili Ukrajinu, tako smo dobili 5. oktobar, pa da probamo ponovo, rekao je Vulin za Tanjug.

Dodao je da se iza protesta o iskopavanju litijuma krije politika, jer, kako je rekao, da se ne govori o Jadaritu, našao bi se neki drugi razlog i povod.

- Kada vi pravite protest protiv iskopavanja Jadarita u Novom Sadu, pa to je kao da pravite protest da se obruši most na nekoj dionici auto-puta kod Vranja. Kakve to veze ima sa Novim Sadom? Ali upravo o tome govorim. Ovo je politika i pokušaj naše opozicije da ostane u političkoj borbi. Da nešto radi, da se nešto dešava, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana