Vulin: Lavrov zabrinut za region, čuvati mir po svaku cijenu

Srna
Vulin: Lavrov zabrinut za region, čuvati mir po svaku cijenu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je zabrinutost za cijeli region zapadnog Balkana, a svi ruski zvaničnici su prenijeli poruku da Srbija treba da čuva mir po svaku cijenu, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin nakon sastanaka u Moskvi sa više ruskih zvaničnika.

Vulin je naveo da je Lavrov zabrinut za ovaj region i da vidi jednostrane poteze koji mogu da izazovu sukobe.

-Mi smo suviše mali region - ne možete napasti Srbe na Kosovu i Metohiji, a da svi ostali Srbi to posmatraju bez imalo nelagode. Ne možete izolovati malo parče regiona i raditi šta god hoćete, a svi ostali da se prave da ne znaju šta se dešava - izjavio je Vulin za "Sputnjik".

On je rekao da Lavrov stalno govori da se mora čuvati mir po svaku cijenu.

-I svi ruski zvaničnici su mi rekli: „čuvajte mir po svaku cenu, sve što možete uradite“. Oni poštuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovu hrabrost i doslednost u politici i kažu – nemojte dozvoliti da vas uvuku u sukobe. A to je ono što se neprekidno pokušava - naveo je Vulin.

On je upitao da li neko stvarno misli da bi Srbija opstala svih ovih vijekova da nije opstala Rusija?

-A kad bi Rusija sad izgubila oružani sukob koji se odigrava i posle toga bila rasparčana, da li stvarno mislite da bi Srbija to preživela i opstala u ovakvom teritorijalnom sklopu? Zar stvarno mislite da bismo mogli da maštamo da se ujedine Srbi i da Kosovo ponovo postane deo našeg ustavno-pravnog poretka?- rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana