Vulin ipak stigao u Prebilovce: Pakost je trajala jednu noć

Srna
Vulin ipak stigao u Prebilovce: Pakost je trajala jednu noć

PREBILOVCI - Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin stigao je u Prebilovce kod Čapljine, gdje se obilježava 83 godine od zločina nad srpskim stanovništvom u Drugom svjetskom ratu, iako mu juče bošnjački politički predstavnici na nivou BiH nisu dozvolili ulazak.

Vulin je rekao da je ta mala pakost trajala jednu noć i da mu političko Sarajevo nije dozvolilo prelet aviona u BiH.

-Bili su veliki, važni i snažni, ali ja sam danas, ipak, sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti i uživaju malo u tome da oni važni, ali ja sam danaa sa svojim narodom - naglasio je Vulin.

On je rekao da mu je čast što je danas u Prebilovcima, svetom mjesto za srpski narod i mjestu srpskog stradanja.

-Mi smo se danas ovdje okupili ne zato da bi ustašama uticali na savjest i ne da bi ih podsjećali na to šta su oni uradili, jer oni to odlično znaju. Ne bi ni radili, da nisu željeli. Mi smo danas ovdje zbog Srba i da sebe podsjećamo na to šta su dočekali naši preci, da se ne bi ponovilo ni nama ni budućim generacijama. Ukoliko srpski narod bude jak i složan, ovo se neće nikada više ponoviti - izjavio je Vulin.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin spriječen je juče da prisustvuje obilježavanju 83 godine od zločina nad Srbima u Prebilovcima, jer vlasti na nivou BiH nisu odobrile prelet aviona preko BiH.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je notu Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja Vulina da posjeti Prebilovce. U protestnoj noti je naglašeno da ta odluka nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusjedske diplomatske prakse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana