Vulić: Prutina ispunila zadatak, ostaje vječno obilježena kao sluga

Srna
Foto: Srna

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je Vanja Bjelica Prutina ispunila misiju koju joj je povjerio trojac nalogodavaca - Majkl Marfi, Kristijan Šmit i Mirko Šarovića.

"Vježbala je i izvježbala Prutina izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača i zahvaljujem se izvorima iz krugova CIK-a na tačnim informacijama. Ono što mi ostaje nepoznanica i što nikada neću razumjeti jeste kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog 'poduhvata', koji najviše liči na skečeve iz legendarne 'Top liste nadrealista', prošetati Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom!?", istakla je Vulićeva.

Ona je upitala i da li će ta osoba ikada shvatiti jedno - ko radi protiv svog naroda i protiv svoje republike, a za račun zapadnih mentora ostaje podanik, sluga i, ono što je najgore, izdajnik i obilježena do kraja života.

"Vrla pravnica je samo u ovom svom 'prljavom' poduhvatu zanemarila nekoliko važnih činjenica. Jedna od njih je da je u Službenom glasniku BiH 8/23 objavljena Odluka sa imenima delegata u Domu naroda, dalje Član 3. Poslovnika o radu Doma naroda kaže da bi postao delegat treba održati sjednicu Doma naroda i dati svečanu izjavu.

Tako je ova 'prepametna' pravnica Prutina 'previdjela' da su mandati dodijeljeni, a svečane izjave date, te mimo svih procedura, a po nalogu svojih mentora po svaku cijenu hoće žrijebom da 'izabere' delegata i 'ugura ga' u Dom naroda. Ne znam gdje, kako i koji Pravni fakultet je završila, ali i brucoši znaju da se procedure moraju poštovati, a ne kršiti i zakon i Ustav zarad sluganstva", naglasila je Vulićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana