Vulić: Jedini koji se zalažu za dejtonsku BiH su vlasti Srpske

SRNA
Vulić: Jedini koji se zalažu za dejtonsku BiH su vlasti Srpske

SARAJEVO - Vlasti Republike Srpske nastaviće da se zalažu za dejtonsku BiH, te poštovanje Ustava i zakona, jer to jedino ima budućnost i perspektivu, rekla je danas šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Komentarišući zaključke Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ u BiH, Vulićeva je navela da se vlasti Srpske jedine zalažu za dejtonsku BiH i poštovanje Ustava.

Prema njenim riječima, da su zemlje članice PIK-a ozbiljne odavno bi prihvatile činjenicu da nelegitimni i nepotvrđeni Kristijan Šmit treba da ode iz BiH.

"Kristijan Šmit je turista i kreator haosa koji nas prati proteklih godinu i po, dvije. On se apsolutno nizašta drugo ne zalaže osim za haos, nemire, svađu i dodatno udaljavanje naroda, a trebao bi sve suprotno da radi", rekla je Vulićeva novinarima.

Upravni odbor PIK-a tvrdi u zaključcima da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj "flagrantno napada" Dejtonski sporazum, ustavni i pravni poredak BiH, te njen suverenitet i teritorijalni integritet", kao i da Srpska nije potpisnik Dejtona, da entiteti nisu države i da nemaju suverenitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana