Vulić: Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv Nešića, već za ili protiv Srpske

ATV
Vulić: Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv Nešića, već za ili protiv Srpske

BANjALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da će se na današnjoj sjednici vidjeti "svačiji trag u snijegu", odnosno da li su poslanici dostojni predstavnici i zaštitnici Republike Srpske ili će otvoreno pokazati svoju povezanost sa strancima i Bošnjacima.

- Danas, kada na dnevnom redu bude zahtjev za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića svako od nas će pokazati kom jatu pripada - Republici Srpskoj ili stremi ka unitarnoj BiH i zagrljaju stranaca - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da, prema Poslovniku o radu, Nenad Nešić neće biti smijenjen ako u Predstavničkom domu bude 10 srpskih glasova protiv zahtjeva za njegovu smjenu i zato je ovo još jedan veliki ispit za srpski narod i Republiku Srpsku.

- Imamo jedinstvenu priliku da vidimo da li su Srbi jedinstveni i koliko misle o Republici Srpskoj, a koliko o svojim nalogodavcima. Danas će se najbolje vidjeti i ko sjedi u Parlamentarnoj skupštini zarad Republike Srpske, a ko zarad uskostranačkih interesa - ukazala je Vulićeva.

Ona je podsjetila da su sve bošnjačke stranke svoje jedinstvo pokazale kada je na dnevnom redu bila smjena Zukana Heleza, a danas će javnost vidjeti da li Srbi konačno mogu da sa sebe skinu okove srpskog prokletstva - nejedinstva, ili će pokazati da su dostojni predstavnici i zaštitnici srpskih nacionalnih interesa i Republike Srpske.

- Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv smjene ministra Nešića, već za ili protiv Republike Srpske - konstatovala je Vulićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana