Vuković preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata u Domu naroda BiH

Nezavisne
Vuković preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata u Domu naroda BiH

SARAJEVO - Nenad Vuković, generalni sekretar PDP-a, u Domu naroda Parlamenta BiH preuzeo je uvjerenje o dodjeli mandata, saopšteno je iz PDP-a.

"Mene nije izabrao CIK, nego dvanaest poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a CIK mi je dodijelio uvjerenje, isto kao što je dodjelio Špiriću, Noviću, Kovačeviću i Neškoviću. Za delegata sam izabran kao svaki drugi, u NSRS, s tom razlikom što je meni već godinu i po bio ukraden mandat od strane ove vlasti. Ostaje mrlja i to što je još u petak objavljena odluka u Službenom glasniku u 9 časova, a istog dana je održana sjednica Doma naroda BiH u 11 časova bez mog prisustva, iako sam praktično već bio delegat", rekao je Vuković, prenose Nezavisne.

On je rekao i da je SNSD želio i godinu i po uzurpirao mjesto u Domu naroda iz prostog razloga da bi mogao politički trgovati.

"To nije bio Dom naroda, nego Dom SNSD. I po proporciji broja glasova nije bilo logike da SNSD ima četiri delegata. Sada su se stvari promijenile i konačno možemo reći da ćemo imati klub Srba a ne klub SNSD u Domu naroda", rekao je Vuković dodajući da mu je ostalo da položi zakletvu nakon ljetne pauze.

Podsjećanja radi, nakon Opštih izbora u BiH, mandat delegata u Domu naroda Parlamentu BiH, poslije nekoliko odluka CIK-a i žalbi Sudu BIH na kraju je dodjeljen Snežani Novaković Bursać. Poslije toga PDP je pokrenuo apelaciju pred Ustavnim sudom BiH koji je utvrdio da PDP kao stranka u postupku nije imao mogućnost da iznese svoje viđenje pred Sudom BiH. Poslije toga uslijedila je nova odluka CIK-a da mandat pripada Nenadu Vukoviću, a ne Novaković Bursać, tačnije CIK je priznao, a Sud BiH potvrdio da je "sporni listić" sa glasanja iz Narodne skupštine Republike Srpske važeći, tako da su liste na kojima su Snježana Novaković Bursać i Nenad Vuković imali isti broj glasova. Ubrzo nakon toga uslijedilo je i žrijebanje, i kuglica je pokazala da mandat pripada Vukoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana