Vukomanović za „Glas Srpske": Slijedi borba za zdrav razum u NSRS

Vedrana Kulaga Simić
Foto: Fejsbuk

BANjALUKA - Pred nama su četiri duge godine borbe protiv interesa vlasti koji često nisu u interesu građana kao i borbe, prije svega, za zdrav razum u republičkom parlamentu.

Poručila je to za „Glas Srpske" Tanja Vukomanović, kadar PDP-a, koja sutra u republičkom parlamentu polaže svečanu zakletvu i postaje poslanik 11. saziva Narodne skupštine Srpske. 

Vukomanovićeva je rođena 1992. godine, a nakon rada u medijima angažovana je kao savjetnica gradonačelnika Banjaluke. 

Govoreći o sutrašnjoj sjednici i očekivanjima od novog skupštinskog saziva, ne vjeruje da će biti velikih promjena jer iste stranke imaju većinu. 

"Nažalost, mnoge odluke će se i dalje usvajati po naredbi jednog čovjeka, zato je jako važno da u parlament uđu poslanici opozicije i da se borimo da građani barem mogu da čuju i drugu stranu. Biće to četiri duge godine borbe protiv interesa vlasti koji često nisu u interesu građana i borbe, prije svega, za zdrav razum u parlamentu" istakla je Vukomanovićeva.  

Ono što je pozitivno u ovom sastavu jeste, kazala je, da u NSRS ulazi mnogo novih, mladih lica, koji će sigurno da donesu nešto novo.

"Još jedna pozitivna stvar, uz to je, da su građani kaznili preletače, nadam se da će neki poslanici izvući pouku, kažem, nadam se. Kada je u pitanju moj rad, cilj mi je da pokažem da politika nije prljav posao i da se sa njom može časno i pošteno baviti kao i da Narodna skupština nije rijaliti. Trudiću se da dajem konstruktivne kritike, imam argumentovane rasprave i uvijek budem glas naroda" zaključila je Vukomanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana