Vukčević: Pritisak na lidere koji brane interese srpskog naroda

GS
Foto: Arhiva

Izvršni sekretar Socijalističke partije Nikola Vukčević izjavio je da američke sankcije ministru energetike i rudarstva Republike Srpske i predsjedniku ove stranke Petru Đokiću predstavljaju nastavak pokušaja da se pritiscima na lidere mijenjaju stavovi i interesi srpskog naroda u Srpskoj, ali da to neće dati željene rezultate.

- Takvi necivilizovani i antidemokratski potezi nikad neće dati željene rezultate kada je u pitanju Republika Srpska i srpski narod - poručio je Vukčević, saopšteno je iz SP-a.

Prema njegovim riječima, uvođenje sankcija izabranim i legitimnim predstavnicima Republike Srpske, koji zastupaju stavove srpskog naroda u Republici Srpskoj, predstavlja najveći udar i na Dejtonski sporazum i na buduću saradnju i dijalog u BiH.

Vukčević je istakao da su razlozi koji su navedeni za uvođenje sankcija besmisleni, kao što je besmisleno i samo sankcionisanje narodnih predstavnika zbog toga što rade ono za šta su izabrani.

- SAD su u stanju da sankcionišu i sve građane Srpske pojedinačno, ali da to neće promijeniti naše stavove ni o nadležnostima, ni o imovini i zaštiti interesa Republike Srpske - poručio je Vukčević.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću zbog, kako je navedeno, potpisivanja sporazuma sa Hrvatskom u vezi sa izgradnjom cjevovoda od ruske rafinerije u Hrvatskoj do Broda, što SAD smatraju "antidejtonskim ponašanjem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana