Vukanović zbog klevete izgubio na sudu, novac doniran u humanitarne svrhe

Srna
Vukanović zbog klevete izgubio na sudu, novac doniran u humanitarne svrhe

BANjALUKA - Kompanija “Prointer ITSS” je sav novac dobijen po sudskoj presudi za klevetu od Nebojše Vukanovića donirala za izgradnju kuće “Predah” u Banjaluci koja će biti namijenjena za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Riječ je o iznosu od 8.395 KM koji je doniran u humanitarne svrhe.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo se pridružili akciji „Od Banjaluke s ljubavlju“ i na taj način dali doprinos da se riješi veliki problem koji muči roditelje i djecu iz ovih kategorija - ističu iz “Prointera”.

U saopštenju ove kompanije se navodi da je Vukanović i proteklih dana u medijskim nastupima izvrnuo činjenice kada je u pitanju sudska presuda po kojoj je odgovoran za klevetu.

Kako ističu, on tokom suđenja uopšte nije iznio dokaze za iznesene tvrdnje, a na kraju nije podnio ni žalbu koja je bila dopuštena na presudu.

U presudi Osnovnog suda u Banjaluci zaključeno je da se Vukanović svjesno i namjerno neistinito izražavao, a da prethodno nije provjerio indormacije koje su bile dostupne.

Iz “Prointera” ističu da je posebno značajno da je sud jasno potvrdio da je Vukanović bez prezentovanja činjenica povrijedio njihov poslovni ugled uvlačeći ovu kompaniju, kako se navodi u presudi, u svoje političke igre i sukobe i predstavljajući ih u izuzetno negativnom kontekstu.

-Ovim su potvrđeni argumenti koje otpočetka ističemo, a to je da već duži period neke političke grupacije i interesne grupe izvrću činjenice i namjerno, iz samo njima znanih razloga, koriste našu kompaniju za obračun sa političkim protivnicima - naglasili su iz “Prointera”.

Iz ove kompanije ističu da će, ne osvrćući se na pokušaje da se nanese šteta njihovom poslovnom ugledu, nastaviti da rade na unapređenju poslovnog ambijenta i zapošljavanju visokoobrazovanih stručnjaka koji su zaslužni što sve svoje poslove obavljaju profesionalno, zakonito i transparentno.

-Ponosimo se što naša kompanija nije samo poslodavac već i mjesto gdje mladi talenti mogu da rastu, razvijaju se i doprinose inovativnim rješenjima koja poboljšavaju živote ljudi, ali i društveno odgovorna kompanija koja je konkretnim angažmanom uvijek na usluzi široj društvenoj zajednici - zaključili su iz kompanije “Prointer ITSS”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana