Vujičić: Srpska će opstati i postati jača, uprkos željama opozicije i njihovih mentora

Srna
Foto: Srna

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić istakao je da veliki broj medijskih istupa iz redova opozicije u vezi sa navodnim novcem Srpske u inostranstvu pokazuje njihovu paniku zbog propasti plana da finansijski iscrpe Republiku Srpsku i uruše društvenu stabilnost i sigurnost.

"Svjedoci smo da se juče i danas pojavljuje jedna kakofonija reagovanja, spinova i netačnih navoda u vezi sa izjavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o doznačavanju novčanih sredstava iz inostranstva. Ono što je lako uočiti je da su sva ta reagovanja i laži identične, prepisane iz istog scenarija pisanog u jednoj ambasadi", istakao je Vujičić za Srnu.

On je konstatovao da se javila i ala i vrana i svi grakću uz iste note, a dirigent nam je poznat, ali na njihovu nesreću taj dirigent je znan i našem narodu i ovakve laži niko neće povjerovati.

Ono što iznenađuje, naveo je on, jeste upravo naivnost ovakvih manipulacija koje su lako provjerljive.

Vujičić je naglasio da se predsjednik Dodik jasno referisao na otežano poslovanje na međunarodnom finansijskom tržištu bez ikakvog govora o tajnim računima i ovi neozbiljni spinovi samo pokazuju paniku onih koji žele izolaciju Srpske zbog neuspjeha njihovih šema i planova.

"Na kraju se moram osvrnuti na izjavu mog sugrađanina odnosno kako ga jedan medij predstavlja `visokog funkcionera SDS-a` koji je u ovom kontekstu tobože zabrinut zbog sudbine primanja penzionera, učitelja i zdravstvenih radnika. Svi pamtimo koliko su kasnile penzije, šta su za svoju platu mogli kupiti prosvjetni radnici i kakav je bio standard u zdravstvu kada je o tome odlučivao SDS i PDP", naglasio je Vujičić.

Uprkos željama opozicije i njenih mentora, naveo je on, SNSD nikada neće dozvoliti povratak u takvu katastrofalnu situaciju i Srpska će, ne samo opstati i biti stabilna, već i dalje jačati", zaključio je Vujičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana