Vujadinović: Srbija insistira na jedinstvu srpskog naroda

Srna
Vujadinović: Srbija insistira na jedinstvu srpskog naroda

MOSTAR- Potpuno jedinstvo srpskog naroda i okupljenost oko jednog cilja jeste ono na čemu insistira Srbija, poručio je član Parlamentarnog foruma Republika Srbija-Republika Srpska Milimir Vujadinović nakon današnjeg sastanka u Mostaru sa predstavnicima srpske zajednice.

Vujadinović, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, sastao se sa starješinom Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru Duškom Kojićem, zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Veliborom Milivojevićem, predsjednicom Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Sanjom Bjelicom Šagovnović i predstavnikom Kancelarije Republike Srpske u Mostaru Duškom Savićem.

On je istakao da konstantne posjete srpskoj zajednici svugdje u svijetu jesu politika države Srbije u posljednjih desetak godina, te da je Deklaracija o pravima srpskog naroda koja je na dnevnom redu Skupštine Srbije potvrda brige za srpski narod ma gdje da se nalazio.

-To je prvi dokument takve vrste koji se na takav način usvaja u Skupštini Srbije. Ovo je idealan trenutak za posjetu našoj zajednici, a Mostar je sam po sebi grad koji je bio i sjedište srpske kulture, ne zaostajući za drugim centrima srpske kulture poput Beograda ili Novog Sada - rekao je Vujadinović.

On je naglasio da su Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić uvijek, u materijalnom, kulturnom i političkom smislu stajali iza srpskog naroda u Mostaru koji, nažalost, nije brojan.

Vujadinović je istakao da se i danas, kao neko ko dosta često posjećuje Mostar, potrudio da razgovara o svim aktuelnim temama, poput pomoći srpskom narodu u boljoj organizaciji kada je riječ o izbornom procesu koji slijedi, ali i organizacije “Šantićevih večeri poezije” u septembru i gdje Srbija, na neki način uvijek učestvuje.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević zahvalio je Srbiji, njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću, poslaniku Vujadinoviću i svim predstavnicima vlasti Srbije i Republike Srpske na konstantnoj zainteresovanosti za srpski narod u Mostaru i Hercegovini.

-Ovo je potvrda kontinuiteta i sastanaka koji se skoro na mjesečnom nivou održavaju i gdje se razmjenjuju trenutne aktuelnosti i osmišljavaju zajedničke politike, investicije, podrške, da bi ovim ljudima ovdje bilo lakše, da bi im život bio komforniji i moguć - poručio je Milivojević.

On je naglasio da su svi predstavnici Srbije uvijek uz srpski narod u dolini Neretve otvorenog srca i da veoma dobro poznaju problematiku zajednice u Mostaru.

-Ono što svaki put prenesu jeste istinska podrška, ali i poruka jedinstva, jer jedino udruženi i sabrani, svi mi zajedno ovdje, od političkih udruženja, građana i Crkve, možemo napraviti iskorake. Tako ujedinjenim nikada nam neće izostati podrška Srbije -rekao je Milivojević.

On je dodao da je bilo govora o mnogim temama, od izbora koji su zakazani za oktobar, do pripreme kulturnih manifestacija i ostalih zbivanja koja će uslijediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana