Vučinić smatra da Šmit može da nametne izmjene izbornog zakona

Srna
Foto: Dražan Oskar Poderović

BANjALUKA - Poslanik Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske Đorđe Vučinić izjavio je da je na sastanku sa OEBS-om rekao da izmjene Izbornog zakona BiH blokira SNSD u Domu naroda i da je jedina institucija koja može da donese izmjene Izbornog zakona visoki predstavnik - bio on legalan ili nelegalan.

"Nikada nisam sjedio ni sa kim iz OEBS-a, nego OSCE-a... Istina je sljedeća, rekao sam da SNSD blokira BiH u Domu naroda i da ne može da se donese izmjena Izbornog zakona zbog SNSD-a i da je jedina institucija koja to može uraditi, legalno, bio to Kristijan Šmit ili bilo ko drugi, visoki predstavnik koji može da nametne izmjene Izbornog zakona", rekao je Vučinić tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, koji je pred poslanicima po hitnom postupku.

Njega je pitao šef Kluba odbornika SNSD-a u parlamentu Srpske Igor Žunić da li je tačno da se sastao sa predstavnicima OEBS-a i pokrenuo pitanje reakcije OHR-a prema najvišim funkcionerima iz Republike Srpske.

"Je li istina gospodine Vučiniću da ste nedavno sjedili sa gospodinom /šefom Misije OEBS-a u BiH Brajanom/ Agelerom iz OEBS-a? Sjedili ste sa njim? To iz međunarodnih krugova izlazi. Je li istina da ste tada pokrenuli pitanje reakcije OHR-a prema najvišim funkcionerima Republike Srpske. Ne možete vi doći na vlast bez njihove pomoći? Je li to istina? Jeste! Zato ovo što ovo što radite je na tragu te priče i molbe gospodinu Ageleru da reaguje na ovaj način", rekao je Žunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana