Vučić: Velike snage NATO vojnika se okupljaju u regionu

GS
Vučić: Velike snage NATO vojnika se okupljaju u regionu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u srijedu u Beogradu kako se velike snage okupljaju u regiji ali kako je uvjeren da ni na koji način neće biti iskorištene protiv srpskog naroda.

"U ovom trenutku imate u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH a NATO snage su pojačane nečim što je novost, to su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one se ne nalaze na tom teritoriju već na teritoriju susjednih zemalja Rumunjske, Mađarske, Bugarske", kazao je Vučić nakon sjednice proširenog kolegija načelnika Glavnog štaba Vojske Srbije.

Vučić je rekao kako je taj sastanak održan kako bi se analizirali svi nedostaci i sigurnosne prijetnje i situacija u regiji te dodao kako se Srbija, odnosno oprema i naoružanje Vojske Srbije moderniziraju, uvećavaju i unaprjeđuju.

"Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regiji iz različitih razloga, od značajnih snaga susjednih zemalja do ogromnog broja NATO pripadnika na Kosovu. Mi računamo na dobru saradnju s KFOR-om i vjerujemo da će doprinijeti stabilizaciji prilika na Kosovu", kazao je Vučić, prenosi UNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana