Vučić: U Briselu danas nije bilo konkretnih rezultata za Zapadni Balkan

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BRISEL- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da danas na samitu EU-ZB nije bilo nikakvih konkretnih rezultata za Zapadni Balkan, ali da jeste vođena dobra diskusija.

Vučić je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li je bilo danas nekih konkretnijih odluka za ZB i koja je glavna poruka iz Brisela koja se mogla čuti za ZB, kao i da li je on uputio neku konrketnu poruku EU.

"Sve što sam rekao ovde, rekao sam otvoreno i javno u prisustvu zvaničnika EU. Ako smem da prevedem šta je bilo ključno za nas, ako analizirate konkretne rezultate - nije bilo konkretnih rezultata, ali je to bila dobra diskusija i neću to potceniti. Ali, ako me pitate da li su Severna Makedonija i Albanija dobile datum, nisu dobile nikakav datum za početak pregovora, a BiH nije dobila status kandidata", konstatovao je Vučić.

Takođe, rekao je da su ga danas mnoge zemlje kritikovale zbog pozicije Srbije u vezi sa ratom u Ukrajini i ruske intervencije.

"To je konkretno rečeno, ali politika se ne odnosi uvek na konkretne rezultate, na kraju jesu rezultati najvažniji, ali je jako važno da bismo došli do njih da šalušamo jedni druge, da vodimo produktivne diskusije i izgradimo odnos poverenja. I sa te tačke gledišta, to je bio važan sastanak i dobar znak za budućnost", naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana