Vučić: Tema pojedinaca iz BiH smo Dodik i ja, naša politika je mir i razvoj

Srna
Foto: Agencije

STANARI- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u razgovoru sa drugim zvaničnicima i liderima govori isključivo o Srbiji, razvoju i očuvanju mira u regionu, dok sa druge strane dolaze informacije da pojedinci iz BiH tokom takvih sastanaka najviše govore o njemu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, što ocjenjuje kao veoma loše jer pažnju treba usmjeriti na ekonomiju a ne politiku zasnivati na lažima.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodnom uticaju Francuske na dešavanja u BiH, odnosno otvaranju diskusije o smanjenju uticaja OHR-a neposredno nakon razgovora sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, Vučić je istakao da sa takvim zvaničnicima ne govori o drugima, kao što to rade neki iz BiH.

"Jedina agenda im je Republika Srpska, Srbija, Vučić i Dodik. Sada su u posljednje vrijeme ubacili i Orbana. Kažu da je to retrogradna politika, ali ne odgovaraju na pitanja zašto u BiH ne grade autoputeve i pruge. Kada ih pitate za drugo, onda sve znaju", rekao je Vučić novinarima u Stanarima.

Kaže da je godinama izložen neistinama koje protiv njega iznose pojedini u BiH, ali da on neće postupati na isti način jer je politika Srbije drugačija.

"Da me niste pitali, o tome ne bih ni govorio. Ničije ime nisam spomenuo. Svi bi da pokušaju biti političari preko Vučića. Naša politika je ta da razvijamo Republiku Srbiju, da pomažemo razvoju Republike Srpske i regiona koliko možemo, da ne ugrozimo mir", naveo je Vučić.

Ističe da je dugo razgovarao sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom tokom njegove zvanične posjete Srbiji, navodeći da navedeno pitanje nije bila tema.

"Trudim se da pravim mostove. Drugi u razgovoru sa zvaničnicima pričaju o meni. Od 45 minuta razgovora, toliko i govore o meni. Ti koji su mi to prenijeli nisu ni zapamtili koliko puta pominju Dodika. Za mene je jedini cilj da svi zajedno živimo u miru", poručio je Vučić.

Navodi da, bez obzira na laži koje se plasiraju, gleda pravo ispred sebe.

"Odakle god da dođete ovdje u Stanare, vi|ećete ovo ovdje. Svidjelo se to nekome ili ne. Mislili o meni sve najbolje ili najgore, morate da kažete da ovaj Dom zdravlja izgleda lijepo. Za malene Stanare izgleda divno. To je naša politika", poručio je Vučić na konferenciji za novinare nakon svečanosti u Stanarima povodom otvaranja Doma zdravlja "Srbija".

Odgovarajući na pitanja, Vučić je rekao da se nije miješao u političke kampanje u Republici Srpskoj, ali da uvijek može da kaže šta misli o nečijem razvoju i očuvanju njenih interesa.

"Bavim se Srbijom. Kao predsjednik sve ih poznajem, imam odnose sa rukovodstvom Republike Srpske ali se nisam miješao u kampanje", rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana