Vučić: Srpskom narodu se više nikada neće ponoviti pogrom

GS
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Početkom avgusta ne može nikada biti nešto važnije, jer tada je naš narod izgubio svoje najmilije, imanja, kuće, imovine, rodnu grudu, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja".

"Deset godina to radimo bez izuzetka, iako uvijek imate, neko bi rekao, važnije stvari. Ja sam zahvalan predsjedniku Dodiku i Republici Srpskoj i svima koji su sa mnom radili na tome što nikada nismo imali važniju stvar od ove. Početak avgusta su dani naše tuge, sjećanja, muke zbog izgubljenih ljudi, njihovih kuća, ognjišta, djece koju nikad nećemo moći da vratimo i ponosa jer oni koji nas napadaju i raduju se svojoj velikoj pobjedi, nikada neće moći da razumiju da nije pobjeda kada akciju vodite na tenku, a na njima američki ambasador, a suočavate sa sa ženama, djecom i starcima na traktorima", poručio je Vučić.

Naveo je da je traktor imenica mučenika, divnih i poštenih ljudi koji su bili primorani da napuste ognjišta.

Kaže da su pokušali da nas unize usvajanjem rezolucije kojom bi nas proglasili za genocidan narod.

- Govorili su ne, ne, ne, to je zbog individualnih zločina. Ne! Htjeli su da nam stave žig genocidnog naroda. Ja znam kako je bilo prije 12 godina, političari nisu htjeli ni da kažu ništa da se ne bi zamjerili nekome. A mi smo se u UN pred cijelim svijetom suprotstavili najmoćnijim silama svijeta! I rekli Dosta je bilo! Dosta je bilo pritisaka na mali slobodarski narod! I pokazali smo kako jedna mala zemlja može da ih pobijedi - istakao je Vučić.

Mi nećemo nikome da služimo, služimo samo svom narodu i svojoj zemlji, i to se nikada neće promijeniti, rekao je predsjednik na šta je pozdravljen aplauzom.

- Danas živimo neke druge vrijednosti, iskrivljene i nakaradne. Hoće da nas nauče da je "vok" pokret budućnost, da kada budu trčali na Olimpijadi oni drugi mogu da voze i motor. Da u boksu muškarac može da tuče ženu. Mi nismo za te vrijednosti! Poštujemo vas, ali hoćemo da imamo svoju zemlju i svoje vrijednosti - rekao je on.

Vučić je rekao da moramo mijenjati sebe, da više učimo i radimo, kako bismo nastavili da pobjeđujemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana