Vučić poručio da su narednih šest mjeseci presudni

GS
Vučić poručio da su narednih šest mjeseci presudni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanosti povodom mađarskog preuzimanja predsjedavanja Savjetom EU.

Na početku svečanosti povodom mađarskog preuzimanja predsjedavanja Savjetom EU, intonirana je himna Republike Srbije Bože pravde, himna Mađarske i himna EU.

Predsjednik Vučić je rekao na početku obraćanja da je krenuo danas u Suboticu, pošto mu je pisalo da je ceremonija u "Salašu Zvonko Bogdan".

- Pojma nisam imao da imaju restoran ovde u Beogradu, imaće još jednog gosta više. Zahvalan sam svima vama na hrabrom govoru, pre svega Jozefu. Kada neko treba da nagrabusi uvek govori srpski, pa zna šta ga čeka - rekao je on kroz smijeh.
 
- Za nas su narednih šest mjeseci presudni, istakao je Vučić.

- Ja sam predsednik zemlje na koju morate da računate kada govorite o Zapadnom Balkanu. Reći ću nešto što niko nije zapazio do sada. Znate li koje dve evropske zemlje imaju najviše suseda? Malo ko zna. Najveći broj suseda imaju Nemačka i Srbija. Nemačka 9, Srbija 8, pa tek onda centralnoevropske zemlje. To sam rekao zato što se te dve zemlje nalaze u središtu svojih regiona. Kada su one nestabilne, onda postoje najveći izazovi za stabilnost, i zato je važno da Srbija bude i mirna i stabilna - istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana